Primeur patatjes in laagjes met tomaat en chorizo
bereiding
-
1
Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in gezouten water gedurende 25 minuten. Laat afkoelen en snij in plakjes.
Snij de tomaten en de chorizo ook in plakjes.
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Snij de tomaten en de chorizo ook in plakjes. Meng de tomatenpuree met 4 eetlepels olijfolie en roer goed glad.
-
3
Haal rondjes van 10 cm diameter uit de bladerdeegplakjes. Prik er gaatjes in met een vork en leg ze tussen twee vellen bakpapier op een bakplaat. Bedek met een andere bakplaat.
Zo zal het deeg bakken maar niet te hoog rijzen. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
-
4
Verwijder het bovenste bakpapier. Leg op elk rondje, dakpansgewijs, afwisselend een laagje aardappeltjes, een laagje tomaat en ten slotte de chorizo. Kruid tussen de lagen met wat zout, peper en oregano.
-
5
Lepel er de saus over en strooi er de rest van de oregano en grof zeezout over. Bak nog 15 minuten verder in de oven.
Voorbereiding