Recept

Pappardelle met roomsaus en artisjokken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfecte combinatie

bereiding
  1. 1

    Schil de artisjokken en leg ze in water met citroensap. Pel en rasp 1 teentje knoflook. Rasp een wortel en snij in plakjes. Spoel de selder en snij in boogjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Voeg er de wortel, selder, artisjok en de kruiden aan toe en blus met de kippenbouillon tot de groenten net onderstaan. Kruid met peper en kook de artisjokken in ongeveer 5 minuutjes beetgaar. Zeef het kookvocht en hou de artisjokken apart.

  3. 3

    Pel en rasp het tweede teentje knoflook. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de sjalot in. Voeg er de artisjokken aan toe en blus met 1 dl van het kookvocht. Laat inkoken en doe de room erbij. Laat enkele minuutjes pruttelen.

  4. 4

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de artisjokkenroomsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met roomsaus en artisjokken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!