Rozijnenkoeken
bereiding
-
1
Meng de broodmix-ingrediënten met 2 kl kaneel, de geraspte citroenschil, 2 el gesmolten boter en 125 ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat op een warme plek 10 minuten rijzen.
-
2
Meng in een kom de rozijnen met bruine suiker en de rest van de gesmolten boter.
-
3
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm, ongeveer 1 cm dik.
-
4
Strijk het rozijntjesmengsel uit over het deegoppervlak, blijf 1 à 2 cm van de rand.
-
5
Rol het deeg vanaf een smalle zijde naar binnen. druk stevig aan. leg de rol met de naad naar beneden op het werkvlak.
-
6
Snij de rol met een scherp mes in 6 tot 8 plakken van 2 tot 3 cm dik. leg ze op een bakplaat met bakpapier. dek af met plasticfolie en laat nog 15 minuten rijzen.
-
7
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de koeken ongeveer 15 minuten in de oven. laat even afkoelen.
-
8
Meng intussen de poedersuiker met de rest van het kaneelpoeder en 1 el water (of iets meer) tot een glad en glanzend glazuur. Lepel het glazuur over de rozijnenkoeken.
Serveer de rozijnenkoeken warm of koud, met een kop koffie of warme chocolademelk.