Recept

Carpaccio van venkel en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met sneetjes walnotenbrood

bereiding
  1. 1

    Maak de honingvinaigrette: meng in een kom de geraspte citroenschil met het -sap. Roer de honing en het paprikapoeder erdoor, kruid met peper en zout. Voeg er de olijfolie, de walnotenolie en de bieslook aan toe. Zet apart.

  2. 2

    Snij de venkelknollen en de appels in dunne plakken. Bestrijk de appelschijven met citroensap.

  3. 3

    Maak stapeltjes met afwisselend venkel- en appelschijven op de borden. Besprenkel met honingvinaigrette. Bestrooi met kaaskrullen en walnoten. Garneer met takjes venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van venkel en appel

Ingrediënten voor

4 personen
  • venkelknollen (schoongemaakt)2
  • appelen (rode, met schil en zonder klokhuis)2
  • citroen (sap van)½
  • provolone (krullen)2 el
  • walnoten (gehakt)1 el
  • citroen (geraspte schil en sap van)½
  • vloeibare honing1 el
  • paprikapoeder1 mespuntje
  • olijfolie1 el
  • notenolie1 el
  • bieslook (fijngehakt)1 el
  • venkelgroen (als garnituur)4 takjes
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!