Carpaccio van venkel en appel
bereiding
-
1
Maak de honingvinaigrette: meng in een kom de geraspte citroenschil met het -sap. Roer de honing en het paprikapoeder erdoor, kruid met peper en zout. Voeg er de olijfolie, de walnotenolie en de bieslook aan toe. Zet apart.
-
2
Snij de venkelknollen en de appels in dunne plakken. Bestrijk de appelschijven met citroensap.
-
3
Maak stapeltjes met afwisselend venkel- en appelschijven op de borden. Besprenkel met honingvinaigrette. Bestrooi met kaaskrullen en walnoten. Garneer met takjes venkelgroen.
Ingrediënten voor
4 personen- venkelknollen (schoongemaakt)2
- appelen (rode, met schil en zonder klokhuis)2
- citroen (sap van)½
- provolone (krullen)2 el
- walnoten (gehakt)1 el
- citroen (geraspte schil en sap van)½
- vloeibare honing1 el
- paprikapoeder1 mespuntje
- olijfolie1 el
- notenolie1 el
- bieslook (fijngehakt)1 el
- venkelgroen (als garnituur)4 takjes
- peper
- zout