Recept

Marmite dieppoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé klassieke vissoep uit Normandië! De Marmite Dieppoise is ontstaan in het gelijknamige restaurant in Dieppe. Dit stoofpotje met vis en zeevruchten wordt weleens gezien als de noordelijke concurrent van bouillabaisse.

Ook lekker... met stukjes tomaat of paprika in de soep.

Tip! Week de saffraandraadjes minstens een uur of een nachtje in heet water.

 

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Maak de selder, de wortel en de prei schoon en snij ze in kleine stukjes.

  2. 2

    Smelt de boter in een grote stoofpot en voeg de ui, de knoflook, de selder, de prei en de wortel toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat ze even meestoven.

  3. 3

    Snij de vis in stukken en gaar de stukken vis 5 minuten in de bouillon. Voeg dan de mosselen en de langoustines toe en laat ze nog enkele minuten koken onder deksel tot de mosselen open zijn. Kruid de soep met cayennepeper naar smaak voor wat extra pit.

  4. 4

    Hak de bladpeterselie fijn. Lepel de crème fraiche in de borden. Lepel er de soep en de vis over, schik er de mosselen en de langoustines bij en werk ze af met de fijngehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marmite dieppoise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!