Gevulde eendenfilet met vijgen
bereiding
-
1
Snij het vet van de eendenborstfilets en halveer ze overlangs.
-
2
Wrijf de vijgen schoon met keukenpapier. Snij ze in kleine dobbelsteentjes. Spoel en droog de sinaasappel. Rasp de schil fijn en meng ze door de vijgen. Kruid met peper en zout.
-
3
Verdeel het vijgenmengsel over telkens een helft van de eendenfilets, dek af met de tweede halve filet. Bind vast met keukentouw.
-
4
Pers de sinaasappel. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en braad de eendenfilets aan beide kanten aan. Kruid met peper en zout. Schenk het sinaasappelsap erbij in de pan en laat nog 10 minuten garen. Keer het vlees af en toe om.
-
5
Snij de eendenfilets in dikke plakken. Verdeel ze over warme borden en lepel er wat braadvocht bij. Werk af met verse oregano.