Recept

Gevulde eendenborst met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een superverfijnde combinatie van eend met zoete vijgen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje fijn.

    Snij de korst van het brood en snij in blokjes.

    Snij de vijgen in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Laat 1 dl porto, 2 dl rode wijn en 2 dl wildfond op een zacht vuurtje tot de helft inkoken.

  3. 3

    Stoof het fijngesnipperde sjalotje aan in wat boter en voeg er de jonge spinazie aan toe. Laat kort stoven, goed uitlekken, even afkoelen en hak grof.

  4. 4

    Bak de blokjes wit brood krokant in wat boter.

    Bak de spekblokjes en laat uitlekken.

  5. 5

    Meng de spinazie met de broodkorstjes, spekblokjes en de stukjes vijg. Breng op smaak met zout, peper, verse rozemarijn en tijm. Roer goed om.

  6. 6

    Snij de eendenborstfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en verdeel er de vulling over. Vouw dicht en steek vast met houten prikkers.

    Bak kort in wat eendenvet (of bakboter) aan beide kanten en laat verder in de oven garen gedurende 15 minuten.  Lepel er af en toe wat braadvocht over.

  7. 7

    Werk de saus af met de klontjes koude boter. Kruid bij met zout en peper.

  8. 8

    Serveer met gebakken eekhoorntjesbrood (cepes).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde eendenborst met vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!