Appelpuddinkje met karamelsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 8 kleine, hoge bakvormpjes in met boter.
-
2
Snij de broodjes in dunne sneetjes en leg ze in een schaal.
-
3
Roer de eieren los met de melk, 40 g suiker, geraspte citroenschil en een snuifje zout. Giet 2/3 van het mengsel over het brood, laat even weken.
-
4
Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes. Meng ze met het geweekte brood. Verdeel over de bakvormpjes en druk lichtjes aan. Schenk er de rest van het eimengsel over. Bestrooi met gehakte amandelen en vlokjes boter. Zet de puddinkjes 20 minuten in de oven.
-
5
Doe voor de karamelsaus 80 g suiker in een steelpannetje en laat hem goudbruin kleuren. Giet er de room bij (voorzichtig voor spatten!) en laat inkoken tot sausdikte. Laat al roerend lichtjes afkoelen. Voeg eventueel een scheutje water toe.
-
6
Stort de puddinkjes op de borden. Werk af met lauwwarme karamelsaus en serveer.