Zalmforel met peterselie-mayonaise en cocktailsaus
bereiding
-
1
2 panklare zalmforellen van 800 à 900 g , 1 citroen, 0,5 theelepel peperbolletjes.
-
2
1 ei, 1 tl mosterd, 1 kl azijn, 1 kl citroensap, 6 dl slaolie, 1 bosje bladpeterselie, 1 el ketchup, 1 kl cognac, 1 el lichte room, peper en zout.
-
3
Spoel de forellen onder koud water. Dep ze droog. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met het citroensap en de peperbolletjes. Doe er de vissen bij en laat 4 tot 5 minuten pruttelen tegen de kook aan. Laat ze afkoelen in het kookvocht.
-
4
Verwijder het vel en de kop van de vissen en maak de filets los van de graat. Doe de mosterd met het ei, de olie, en de azijn, een snuifje peper en zout in een mengkom. Bewerk met de staafmixer (op maximumsnelheid) tot een dikke en smeuïge mayonaise.
-
5
Verdeel de mayonaise in twee porties. Breng een helft op smaak met citroensap en voeg er rijkelijk gehakte bladpeterselie aan toe. Pureer nog heel even met de staafmixer.
-
6
Voeg bij de andere helft van de mayonaise de ketchup, de room en de cognac. Roer goed glad.
Voor de vis
Voor de sausjes