Recept

Zalmforel met compote van rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stukje zalm op een origineel bedje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij met een zesteur flinterdunne reepjes van de citroenschil, stoof ze in 1 el boter, zet apart. Pers de citroen uit. 

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. 

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat wat karamelliseren. Blus met de wijn en het appelsap. 

  3. 3

    Doe de ui erbij. Kruid met peper, zout, kaneel en komijn. Laat 15 minuten zachtjes stoven. Roer geregeld om. 

  4. 4

    Besprenkel de vis met citroensap en kruid met peper en zout. Bak 'm in de rest van de boter. 

  5. 5

    Serveer de zalmforel op de uiencompote. Garneer met citroenzeste en munt. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmforel met compote van rode ui

Ingrediënten voor

4 personen
  • zalmforelfilets (of zalmfilet)4
  • citroen1
  • rode uien500 g
  • suiker1 el
  • kaneel
  • boter2 el
  • appelsap50 ml
  • rode wijn50 ml
  • verse munt (blaadjes)
  • komijnpoeder
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!