Recept

Zuiders stoofpotje van vis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis waar je de zon in proeft

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de ui, de knoflook en het chilipepertje (zonder de pitjes!) fijn.

    Schil de aardappelen, snij in stukken.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een ruime pan.

    Stoof er op middelhoog vuur de ui, knoflook, chili en saffraan in aan.

    Doe er na 10 minuten de tomaten, tomatenpuree en witte wijn bij.

    Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat 5 minuten pruttelen.

  3. 3

    Voeg er de aardappelen aan toe en laat 15 minuten zachtjes garen.

    Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Voeg er de zeevruchten aan toe en leg er de visfilets op.

    Dek de pan af en laat 10 minuten verder garen op middelhoog vuur.

  5. 5

    Bestrooi met de peterselie en serveer in diepe borden, met knapperig vers brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zuiders stoofpotje van vis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!