Tempura van wijtingfilets met béarnaisesaus
bereiding
-
1
Maak eerst de bearnaisesaus. Klaar de boter: laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Schep het schuim eraf. Giet de heldere vloeistof voorzichtig in een ander pannetje. Zet even opzij.
-
2
Klop 3 eierdooiers luchtig met de dragonazijn. Voeg de geklaarde boter druppelgewijs toe en meng met de gehakte dragon, kervel en tuinkruiden. Bewaar warm.
-
3
Verwarm de friteuse op 180°C. Maak het tempurabeslag: meng de bloem met het water en 2 eidooiers. Kruid met wat curry.
-
4
Controleer de vlaswijting op graatjes en verwijder ze. Snij de vis in dunne reepjes en dop ze in het tempurabeslag. Frituur de reepjes vis kort op 180°.
-
5
Lepel wat bearnaisesaus op het bord, leg hierop de gefrituurde tempura van wijtingfilet en werk af met de resterende tuinkruiden.