Recept

Eendenborst met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen, spruitjes en kastanjes!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Breng 0,5 l water aan de kook met het bouillonblokje en laat er de pompoen 18 minuten in garen. Giet af en pureer.

  2. 2

    Maak de spruiten schoon. Halveer grote exemplaren, kruis de andere onderaan in. Kook ze 6 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Bak de eendenborsten op de velkant op hoog vuur, ongeveer 3 minuten. Draai om en bak nog 2 minuten. Laat ze rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Bak de ui in het braadvet van de eendenborst. Voeg er de kastanjes aan toe en bak 2 minuten verder. Doe er de spruitjes bij en bak nog even verder. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de eendenborst in plakjes, met de aardappelen, de pompoen en de spruitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met wintergroenten

Ingrediënten voor

4 personen
  • eendenborst600 g
  • aardappelen800 g
  • spruiten500 g
  • butternutpompoen1
  • voorgegaarde kastanjes (uit blik of vacuüm)400 g
  • ui (gesnipperd)1
  • groentebouillon1 blokje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!