Eendenborst met wintergroenten
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Breng 0,5 l water aan de kook met het bouillonblokje en laat er de pompoen 18 minuten in garen. Giet af en pureer.
-
2
Maak de spruiten schoon. Halveer grote exemplaren, kruis de andere onderaan in. Kook ze 6 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
3
Bak de eendenborsten op de velkant op hoog vuur, ongeveer 3 minuten. Draai om en bak nog 2 minuten. Laat ze rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Bak de ui in het braadvet van de eendenborst. Voeg er de kastanjes aan toe en bak 2 minuten verder. Doe er de spruitjes bij en bak nog even verder. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de eendenborst in plakjes, met de aardappelen, de pompoen en de spruitjes.