Hespengebraad met vijgen-mosterdglazuur
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170° C. Pers 2 sinaasappels. Meet 125 ml sap af en verwarm het met de confituur en 1 el mosterd.
-
2
Kruid het vlees met peper en zout. Korst het rondom aan in boter. Bestrijk het met een dun laagje vijgenmosterdglazuur en zet 50 minuten in de oven. Laat 15 minuten rusten, onder aluminiumfolie.
-
3
Meng de aardappelen met de room, ringetjes lenteui, 1 el mosterd, peterselie, citroensap, peper en zout.
-
4
Leng de rest van het glazuur aan met water tot een saus. Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Doe ze erbij en laat 3 minuten inkoken.
-
5
Serveer het gebraad in plakken, met de saus en de aardappelsalade. Lekker met een winterse salade met walnoten en verse of gedroogde vijgen.