Hespengebraad met appeltjes en noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 175°C. Schroei het vlees dicht in boter. Kruid met peper en zout. Voeg enkele klontjes boter toe en zet 35 min. in de oven. Lepel geregeld braadvocht erover.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
-
3
Snij de ongeschilde appelen in partjes, verwijder het klokhuis. Smelt boter in een pan, bak de appeltjes erin, voeg gemberpoeder, honing, rozijnen en hazelnoten toe en bak tot de appeltjes kleuren, maar vast blijven.
-
4
Giet de aardappelen af, pureer en meng er wat boter en melk door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Haal het vlees uit de schaal, laat rusten onder aluminiumfolie en maak de aanbakresten los met wat water. Laat inkoken in een pannetje en kruid met peper en zout.
-
6
Snij het gebraad in plakken. Serveer met de puree en appeltjes.