Recept

Kalkoen met Luikse siroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vleugje zoet

bereiding
  1. 1

    Laat de rozijnen enkele uurtjes weken in wat calvados.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 150°C. Schil de appels, snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Snipper de salieblaadjes. Hak de noten grof. Week de boterhammen in water en knijp uit.

  3. 3

    Meng het gehakt met het brood, de salie, de noten, de rozijnen, de appel, de maïs, de siroop en het appelsap. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de kalkoen met het mengsel en leg hem in een met olie ingevette ovenschaal. Zet 1½ uur in de oven, en bedruip geregeld met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!