Pompoensoep met maanzaad
bereiding
-
1
Schil de aardappel en de pompoen, snij ze allebei in stukken.
-
2
Pel en hak de ui. Fruit ‘m in 2 el olijfolie. Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe. Bestrooi met 2 kl maanzaad en een snuifje chilipoeder en laat 5 minuten mee stoven. Blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Steek met een vormpje sterretjes uit het bladerdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi met maanzaad. Zet 10 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.
-
4
Breng de soep opnieuw tot tegen het kookpunt. Is ze wat te dik, voeg dan meer bouillon toe. Verdeel ze over de borden en werk af met gehakte peterselie en de sterretjes.