Pastinaaksoep met luxetoppings
bereiding
-
1
Maak de soep. Pel en snipper de ui. Maak de pastinaak, de aardappel en de peer schoon en snij ze in stukken. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui even aan. Voeg het kerrie- en korianderpoeder toe en fruit nog 1 à 2 minuten mee. Doe de pastinaak, de aardappel en de peer in de pan en roerbak 2 minuten. Blus met de bouillon. Laat 30 minuten zacht koken.
-
2
Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
-
3
Maak de feestelijke soepstengels. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het ontdooide bladerdeeg in 4 lange, vrij brede, repen: ze moeten op de randen van de soepkom passen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop de eidooier los en bestrijk er het deeg mee. Strooi er de maanzaadjes over en zet 8 à 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Lepel vlak voor het serveren enkele dotjes geitenkaas op de soepstengels. Werk ze af met de viooltjes en de microscheutjes.
-
4
Maak de krokante prosciutto. Leg de plakjes prosciutto op dezelfde bakplaat. Bak ook de prosciutto 8 à 10 minuten in de oven (dit kan samen met de soepstengels). Laat de prosciutto uitlekken op keukenpapier.
-
5
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken.
-
6
Verdeel de soep over de kommen en leg er wat ravioli en prosciutto in. Leg een soepstengel op de rand van het bord en werk af met een draai van de pepermolen.