Recept

Pasta nero met gamba's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verfijnde pasta

bereiding
  1. 1

    Mix voor de mayonaise 1 ei met 1 kl mosterd en 1 kl citroensap (of azijn). Giet er afwisselend druivenpitolie en olijfolie in een straaltje bij (ongeveer evenveel van elk) terwijl je blijft mixen, tot de mayonaise mooi gebonden is. Rasp 1 teentje knoflook bij de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Rooster de amandelen in een droge pan en hak ze grof. Verwarm de bisque in een pannetje op laag vuur.

  3. 3

    Verwijder het darmkanaal van de gamba’s, maar laat het pantser en de koppen eraan. Rooster ze in een goed hete grillpan mooi roze en gaar.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar. Giet af, laat uitlekken en maak aan met wat van de knoflookmayonaise en de amandelen.

  5. 5

    Verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Schik er de gamba’s op. Schuim de bisque nog eens goed op met de mixer en lepel ‘m bij de pasta. Werk af met verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta nero met gamba's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!