Rodekool met pittig gehaktbrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en schud goed op.
-
2
Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn. Pel de knoflook, ui en sjalot en snipper fijn. Meng alles met het gehakt en voeg een losgeklopt ei toe. Kruid met komijn, peper en zout. Kneed tot een broodje en leg het in een ingevette ovenschaal. Schuif 40 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Snij de schoongemaakte rodekool in reepjes. Schil de appel en snij ’m in blokjes. Verwarm de groentebouillon en doe de rodekool, de appel en de kruidnagels erin. Dek af en laat een halfuurtje stoven.
-
4
Snij het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met de rodekool en de aardappelen.