Recept

Mosseltjes met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een schitterend voorgerecht dat je zo uit de schelp kan eten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de munt, knoflook, pijnboompitten en dadels fijn.

    Pel de tomaat en snij ze in blokjes.

    Spoel de mosselen.

    Kook het water.

  2. 2

    Giet in een kom het kokende water over de couscous en laat 5 minuten rusten tot alle vocht is opgenomen.

    Maak de korreltjes los met een vork.

  3. 3

    Verhit de boter in een pan en voeg er de couscous bij. Meng de gesnipperde munt, knoflook, pijnboompitten, ui en dadels samen met de kruiden, de gehakte tomaat, de helft van de citroenzeste, de olie, het citroensap en de helft van de koriander door de couscous.

  4. 4

    Kook de gespoelde mosselen in de wijn, schud regelmatig tot ze allemaal open gaan.

  5. 5

    Serveer de mosselen in één schelp met wat couscous.

    Werk af met de rest van de citroenzeste en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosseltjes met couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!