Gegratineerde oesters
bereiding
-
1
Snipper de knoflook en een half chilipepertje fijn.
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Open de oesters (of laat het in de viswinkel doen) en bewaar het sap. Leg de oesters terug in de schelp.
-
2
Strooi het zeezout in een bakblik. Leg de schelpen erop.
-
3
Doe de gesnipperde knoflook en chili samen met 1 kl geraspte citroenschil en 1 el citroensap in een pannetje. Laat inkoken tot een siroopachtige substantie.
-
4
Meng de siroop met de opgeklopte room, koriander en de helft van de geraspte parmezaan. Breng op smaak met zout en peper.
-
5
Verdeel de room over de oesters en bestrooi met de rest van de parmezaan. Zet 4 à 5 minuten onder de grill, tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
-
6
Leg op elk bordje wat gespoelde rucola, aangemaakt met olijfolie, en drie oesters.
Voorbereiding