Recept

Panna cotta met mango en saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Panna cotta met een twist

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en halveer de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pureer de helft van de mangoblokjes glad in de keukenmachine. Zet de andere helft opzij voor de afwerking. Week de gelatine in koud water.

  2. 2

    Doe de melk en de room in een steelpan met de suiker, de saffraan en de mangopuree. Breng langzaam en al roerend aan de kook. Los er, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen in een koudwaterbad. Roer geregeld.

  3. 3

    Schenk de lichtjes afgekoelde room in mooie schaaltjes of glaasjes. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Rooster de nootjes kort in een pan zonder vetstof. Laat even afkoelen en hak ze grof. Verdeel ze met de mangoblokjes over de panna cotta en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta met mango en saffraan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!