Recept

Aubergines met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende anders

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Snipper de ui, pers de knoflook. Hak de pijnboompitten en de basilicum fijn.

  2. Paprikacoulis

  3. 2

    Mix de geroosterde paprika's, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie in een blender of met een mixer tot een smeuïge coulis. Kruid met peper en zout.

  4. Yoghurtsaus

  5. 3

    Roer de yoghurt, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie door elkaar en kruid met peper en zout. Zet even opzij.

  6. 4

    Doe het lamsgehakt in een kom. Roer de ui, de pijnboompitten en het basilicum erdoor. Kruid met peper en zout.

  7. 5

    Verwarm een grillpan en rooster de aubergineplakken 2 minuten aan elke kant. Zet even apart.

  8. 6

    Bak het gehaktmengsel rul. Neem een plak aubergine, lepel er wat gehakt op en rol op. Zet vast met een prikker. Hou warm.

  9. 7

    Serveer met de paprikacoulis en de yoghurtsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aubergines met lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!