Aubergines met lamsgehakt
bereiding
-
1
Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Snipper de ui, pers de knoflook. Hak de pijnboompitten en de basilicum fijn.
-
2
Mix de geroosterde paprika's, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie in een blender of met een mixer tot een smeuïge coulis. Kruid met peper en zout.
-
3
Roer de yoghurt, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie door elkaar en kruid met peper en zout. Zet even opzij.
-
4
Doe het lamsgehakt in een kom. Roer de ui, de pijnboompitten en het basilicum erdoor. Kruid met peper en zout.
-
5
Verwarm een grillpan en rooster de aubergineplakken 2 minuten aan elke kant. Zet even apart.
-
6
Bak het gehaktmengsel rul. Neem een plak aubergine, lepel er wat gehakt op en rol op. Zet vast met een prikker. Hou warm.
-
7
Serveer met de paprikacoulis en de yoghurtsaus.
Voorbereiding
Paprikacoulis
Yoghurtsaus