Pittige couscous met gehakt en champignons
bereiding
-
1
Snij de champignons in schijfjes. Hak de peterselie en de noten grof. Snij de dadels in reepjes. Snipper de ui, pers de knoflook.
-
2
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook er glazig in. Doe het gehakt erbij en roerbak 5 minuten.
-
4
Voeg de champignons, de cayennepeper en de chilivlokken toe. Roerbak nog 5 minuten of tot alles gaar is. Kruid eventueel met peper en zout.
-
5
Roer de gehakte noten, de dadelreepjes en de gehakte peterselie erdoor. Serveer met de couscous.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- kippengehakt500 g
- couscous300 g
- kastanjechampignons (in schijfjes)100 g
- chilivlokken1 kl
- cayennepeper1 kl
- bladpeterselie (grofgehakt)½ bosje
- noten (grof gehakt)30 g
- dadels (in reepjes)30 g
- ui (gesnipperd)1
- knoflook (geperst)1 teentje
- olijfolie2 el
- peper
- zout