Vispannetje met tongschar en pompoen
bereiding
-
1
Snij de prei in fijne ringen. Snij de wortelen en selder in plakjes. Snij de pompoen in kleine blokjes. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visbouillon. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.
-
2
Spoel de mosselen en doe ze in een kleine kookpot. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op een hoog vuur. Schud de mosselen op, tot alle schelpen open zijn. Haal de mosselen uit de schelp.
-
3
Voeg de room toe aan de groenten. Bind de saus met een eetlepel in water opgeloste maïzena. Breng op smaak met peper en zout. Vet individuele ovenschoteltjes in. Leg een flinke lepel groenten en saus op de bodem. Duw er de rauwe visstukjes en mosselen tussen. Lepel er nog wat saus over en strooi er de gemalen kaas over. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
4
Gratineer de vispannetjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met gepelde garnalen. Lekker met brood of gekookte aardappelen.