Bloemkoolkoekjes met een yoghurt-basilicumsausje
bereiding
-
1
Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes.
-
2
Neem een kom en giet de yoghurt erin. Roer het zout, de peper en 1 el basilicum door de yoghurt. Zet apart.
-
3
Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om.
-
4
Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter.
-
5
Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.
Voorbereiding
Yoghurtsaus