Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade
bereiding
-
1
Pers de sinaasappels, rasp de schil van 1 vrucht. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de abrikozen en de peterselie, verkruimel de feta. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Meng in een kom het sap van 1 sinaasappel met de knoflook, de granaatappelsiroop, het zout en de peper. Voeg 3 el olijfolie toe en roer goed. Voeg eventueel wat citroensap toe. Zet opzij.
-
3
Bestrijk de paddenstoelen met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de oven. Haal de portobello's uit de oven en zet even opzij.
-
4
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de graantjes met de rasp en het sap van de sinaasappel, de lente-uitjes, de abrikozen, de peterselie en de feta. Roer 1 el vinaigrette door de salade. Zet opzij.
-
5
Verdeel de salade over de portobello-paddenstoelen. Serveer met de resterende vinaigrette.
Voorbereiding
Vinaigrette