Recept

Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooie, gevulde paddenstoelen. Heerlijk veggie!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de sinaasappels, rasp de schil van 1 vrucht. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de abrikozen en de peterselie, verkruimel de feta. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng in een kom het sap van 1 sinaasappel met de knoflook, de granaatappelsiroop, het zout en de peper. Voeg 3 el olijfolie toe en roer goed. Voeg eventueel wat citroensap toe. Zet opzij.

  4. 3

    Bestrijk de paddenstoelen met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de oven. Haal de portobello's uit de oven en zet even opzij.

  5. 4

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de graantjes met de rasp en het sap van de sinaasappel, de lente-uitjes, de abrikozen, de peterselie en de feta. Roer 1 el vinaigrette door de salade. Zet opzij.

  6. 5

    Verdeel de salade over de portobello-paddenstoelen. Serveer met de resterende vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!