Geroosterde rogvleugels met venkel en kappertjes
bereiding
-
1
Snij de venkelknollen in plakjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter. Bak de rogvleugels 1 minuut aan elke kant.
-
3
Stoom de plakjes venkel 2 minuten en bewaar het vocht dat ze loslaten. Vet een bakplaat in met olijfolie. Schik de rogvleugels en de venkel op de bakplaat. Kruid met zout en peper.
-
4
Besprenkel de vis met het kookvocht van de venkel en leg er de blokjes boter op. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de kappertjes toe en laat nog 5 minuten garen.
-
5
Verdeel de vis en de groenten over de borden. Bestrooi met de kappertjes. Garneer met het venkelgroen. Besprenkel met citroensap.
Voorbereiding