Brownie met pistache en cranberrie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt au bain-marie of in de microgolfoven.
-
3
Klop ondertussen de eieren met de kandijsuiker ongeveer 10 minuten tot een dikke witte massa.
-
4
Roer de gesmolten chocolade door het ei-suikermengsel.
-
5
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel ze, met het amandelpoeder, luchtig door de massa.
-
6
Voeg de helft van de gehakte pistachenoten en cranberries toe.
-
7
Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide vierkante bakvorm.
-
8
Bak de brownie 18 minuten in de voorverwarmde oven.
-
9
Laat afkoelen en snij in vierkantjes.
-
10
Klop de slagroom met het poedersuiker tot pieken. Lepel wat slagroom op elke brownie en strooi er de rest van de pistache en cranberries op.