Foie gras met sint-jakobsvruchten, witte kool en saus van witte port
bereiding
-
1
Snij de witte kool in dunne reepjes, doe in een vergiet en bestrooi met een snuifje zout. Zet 1 uur in de koelkast.
-
2
Kook de gevogeltefond in met de witte port. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij de dadels in blokjes. Spoel de wittekool af en dep droog. Meng met de dadels, breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.
-
4
Snij ronde plakjes uit de foie gras ter grootte van de sint-jakobsvruchten. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten op een hoog vuur in een braadpan met de boter. Bak ze niet te gaar. Kruid met peper en zout.
-
5
Schik de foie gras op de gebakken sint-jakobsvruchten. Werk af met de witte kool en saus van witte port.
Ingrediënten voor
4 personen- sint-jakobsvruchten (diepvries, Lidl)12
- eendenlever (foie gras in aperitiefschijfjes, Lidl)200 g
- balsamicoazijn (Elixier de Balsamico, Lidl)
- dadels3
- gevogeltefond1 dl
- witte kolen (1/6 van een hele kool)
- witte port (Santelmo, Lidl)1 dl
- boter30 g
- peper
- zout