Oosterse sint-jakobsvruchten
bereiding
-
1
Maak het lente-uitje schoon en snij zowel het wit als het groen in lange fijne reepjes. Leg ze in een ijsbadje.
-
2
Maak de saus. Maak de chilipeper schoon en hak ’m fijn. Pel en pers de knoflook. Verwarm de sojasaus met de sesamolie, de bruine suiker, de chilipeper, de knoflook, de gember en het limoensap en roer tot de suiker is opgelost.
-
3
Dep de sint-jakobsvruchten goed droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort in boter langs beide kanten goudbruin. Sint-jakobsvruchten mogen vanbinnen nog glazig zijn.
-
4
Haal de reepjes lente-ui uit het ijswater en dep ze droog met keukenpapier. Leg per persoon telkens 3 sint-jakobs-vruchten in een schelp of op een klein bordje en druppel er wat van het warme sausje over. Werk ze af met sesamzaad, de reepjes lente-ui en de koriander.