Kalkoenstoofpotje met gevulde appeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilet in repen van ± 2 op 4 cm.
-
2
Wikkel elk stukje kalkoen in een plakje spek.
-
3
Leg in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 10 minuten in de oven.
-
4
Pel en snipper de ui en snij de appel in blokjes.
-
5
Fruit de ui aan in wat boter in een grote stoofpot.
-
6
Voeg de appel en rozijnen toe. Blus met de witte wijn en voeg de gevogeltebouillon toe.
-
7
Leg er de stukken kalkoen bij en laat nog 15 minuten verder garen, onder deksel.
-
8
Halveer de appelen en hol ze een beetje uit.
-
9
Snij de spruitjes in kwartjes en de pompoen in kleine blokjes
-
10
Blancheer de pompoen en spruitjes kort in gezouten water.
-
11
Meng met de noten en de honing.
-
12
Vul er de appels mee op en zet de appels 15 minuten in de oven.