Recept

Erwtensoep + krokante chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heelijk winters

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de spliterwten. Snij de chorizo in plakjes/dobbelsteentjes. Snij de ui in partjes en de wortel in schijfjes. Snij de paprika in blokjes.

  2. 2

    Breng water aan de kook in een steelpan en pocheer de spekjes en de plakjes chorizo erin. Giet de blokjes vlees af en laat uitlekken. Zet even apart.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de wortel. Blus met de bouillon en voeg er dan de erwten, het gerookt spek, de chorizo en het kruidentuiltje aan toe. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 30 minuten op een laag vuurtje sudderen.

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje uit de pan. Pureer de soep met een mixer. Sauteer de chorizodobbelsteentjes in een pan met antiaanbaklaag, voeg de blokjes paprika toe en laat even stoven.

  5. 5

    Schep de soep in kommen of diepe borden. Garneer met de blokjes chorizo, de paprika en de bieslook. Strooi in elk kommetje wat gerookt paprikapoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtensoep + krokante chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!