Prei-erwtensoep met bonen en gedroogde ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de sneetjes ham op. Laat 45 tot 55 minuten drogen in de oven, tot ze krokant zijn.
-
2
Maak de prei schoon en snipper fijn. Pel en halveer de knoflook.
-
3
Stoof de prei aan met de knoflook in olijfolie. Voeg tijm, rozemarijn en laurier toe en bak nog even mee. Schenk er de bouillon bij.
-
4
Laat de witte bonen uitlekken. Voeg ze met de erwten bij de soep. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten sudderen op zacht vuur.
-
5
Verwijder het laurierblad, de tijm en de rozemarijn. Smelt wat boter in een pan. Snij het brood in vierkantjes en bak ze mooi krokant en goudbruin.
-
6
Breek de gedroogde ham in stukjes. Verdeel de soep over warme borden. Werk af met ham en broodkorstjes.