Recept

Wittekool met chorizo en aardappelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartverwarmend pikant

bereiding
  1. 1

    Maak de wittekool schoon. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern, snij de kool in reepjes. Verhit boter in een grote kookpan, stoof de kool.

  2. 2

    Stamp de peperkorrels en de chilipeper grof in de vijzel. Voeg ze met de jeneverbessen en het laurierblad bij de wittekool. Blus met de azijn en de witte wijn. Kruid met een snuifje zout en schenk er de bouillon bij. Laat afgedekt 20 tot 30 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Boen de aardappelen schoon en stoom of kook ze gaar. Pel de aardappelen warm en druk ze meteen door een pureeknijper (of stamp ze tot een fijne puree). Roer er de warme melk en 2 el boter door. Kruid met zout en nootmuskaat. Werk de puree luchtig op met een houten lepel.

  4. 4

    Snij de chorizo in dobbelsteentjes en bak ze krokant in een klontje boter.

  5. 5

    Schep de wittekool en de aardappelpuree in aparte kommen. Werk de puree af met peper van de molen. Bestrooi de wittekool met chorizo en garneer met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!