Recept

Broodje aubergine met koolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een perfect gerechtje voor een last minute tuinparty!

The Messy Chef Jelle Beeckman tipt:

• Dit broodje lijkt een beetje op het Vietnamese broodje ‘bánh mi’, maar in plaats van ham gebruik je aubergines. 

• De aubergines stoom je even in de microgolfoven, net zoals je dit ook met gewone of zoete aardappelen kunt doen. Dankzij het stomen worden de aubergines supermals. Dan breng je ze op smaak met kruiden naar keuze en bak je ze in olijfolie. 

• Ook lekker met de currymayonaise die je maakte voor de taco’s.

• De mirin kun je vervangen door ½ lepel honing.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en prik er gaatjes in. Leg ze op een bord en zet ze 2 minuten in de microgolfoven (950 W). Snij elke aubergine in 3 plakken en maak er met je mes voorzichtig schuine inkepingen in. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Schil de wortel, snij hem in plakjes en dan in fijne julienne. Doe hetzelfde met de koolrabi en de wittekool. Maak de lente-ui schoon en snij ze fijn. Meng de wortel met de koolrabi en de wittekool en meng er de mayonaise, 1 eetlepel mirin en wat lente-ui onder.

  3. 3

    Roer de sojasaus los met de rest van de mirin en de suiker. Doe een scheut olijfolie in een pan. Bak de aubergine mooi krokant aan beide kanten. Overgiet ze met de mengeling van sojasaus en haal de pan na 10 seconden van het vuur.

  4. 4

    Snij het stokbrood in stukken en snij ze open. Beleg de broodjes met de gelakte aubergines en werk ze af met de koolsalade, de rest van de lente-ui, de koriander en de chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje aubergine met koolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!