Recept

Wittekool-pannenkoekjes met zure room en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als lunch of als aperohapje.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen. Meng de zure room met 1 koffielepel citroenrasp, een snuifje cayennepeper en zout naar smaak. Meng en zet in de koelkast.

  2. 2

    Maak de wittekool heel fijn met een mandoline of in de blender. Snij de lente-ui in fijne ringen. Pel en plet de knoflook. Meng de eieren met de bloem, de wittekool en de lente-ui. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit in een pan voldoende olie, lepel 2 hoopjes deeg in de pan, bak 3 minuten op een zachter vuur, draai om en bak nog enkele minuten.

  4. 4

    Bak zo alle pannenkoekjes en serveer ze met stukjes gerookte zalm en zure room. Garneer met extra gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittekool-pannenkoekjes met zure room en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!