Savooikooltaartjes met kalfsschenkel
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de aardappelen, de wortelen en de pastinaak en snij ze in kleine dobbelstenen.
-
2
Bestuif de schenkels met de bloem. Bak ze aan alle kanten aan in boter. Zet ze even aan de kant en bak in dezelfde pan de ui- en de knoflooksnippers een paar minuten.
-
3
Giet de wijn in de pan en breng het aan de kook. Doe er het vlees weer bij, en het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Dek af en laat anderhalf uur zachtjes stoven.
-
4
Stoof de aardappelen, wortelen en pastinaak aan in een nootje boter. Giet er een kopje water bij. Dek af en laat 10 minuten zacht koken. Kruid met peper en zout.
-
5
Spoel en stoom de koolbladeren 15 minuten.
-
6
Snij de harde nerven uit de koolbladeren. Druk ze in metalen ringen. Schep er de groentebrunoise in. Duw de pakketjes voorzichtig met de rugkant van een lepel meteen op voorverwarmde borden.
-
7
Leg er de schenkels bij. Lepel wat vleessaus over de kooltaartjes en serveer.
Voorbereiding