Chinese koolsalade met pladijs en limoenvinaigrette
bereiding
-
1
Boen 1 limoentje schoon. Rasp de schil. Pers de overige 3 limoenen uit. Vermeng het limoensap met 1 eetlepel sojasaus en het geraspte schilletje. Kruid met peper en zout. Snij de Chinese kool in reepjes. Schraap de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Spoel de sojascheuten. Schil de appelen, verwijder klokhuis en pitjes, snij ze in fijne julienne. Besprenkel ze met het sap van een halve citroen zodat ze niet verkleuren. Scheid het ei.
-
2
Meng de appel met de sojascheuten en de wortelen. Maak de salade aan met de limoenvinaigrette.
-
3
Klop de eidooier los met een beetje water. Haal de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door de dooier en ten slotte door het paneermeel.
-
4
Bak de visfilets 3 minuten aan elke kant, in een mengsel van hete boter en olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Serveer goed heet, met de koolsalade op kamertemperatuur.
Voorbereiding