Recept

Spinazie-rucolasoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Prik met een kurkentrekker een gaatje in de bovenkant van 6 eieren. Breek kleine stukjes schaal af tot het gat groot genoeg is om het ei leeg te maken. Laat het ei leeglopen en breek de schaal voorzichtig nog wat verder open. Let op dat de eierschaal nog groot genoeg is, zodat je ze nog makkelijk kunt vullen. Spoel de eitjes met stromend water en laat ze een half uur weken in een kom met heet zout water. Gebruik 3 eetlepels zout voor 1 liter water. Spoel de eierschalen eerst met azijn en daarna met water. Laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier.

  2. 2

    Breng de groentebouillon aan de kook.

  3. 3

    Voeg de rucola en spinazie toe.

  4. 4

    Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en mix dan de soep glad.

  5. 5

    Vul de eierschelpen met de warme soep en werk af met een beetje room en wat citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazie-rucolasoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!