Bloemkoolpizza met groene tomaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C op de heteluchtstand. Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel grondig en laat goed uitlek- ken. Maal de bloemkoolroosjes in de keu- kenrobot heel fijn en gaar het mengsel 4 minuten in de microgolfoven. Laat afkoelen en meng met het ei, de parme- zaan, het amandelpoeder, de kruiden en het zout tot pizzadeeg.
-
2
Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde pizzabodem. Bak die 8 à 10 minuten in de warme oven.
-
3
Spoel de tomaten en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de mozzarellabolletjes door- midden. Spoel het basilicum en pluk de blaadjes. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg hem met de tomaten en de mozzarella. Kruid met peper en zout en zet nog 10 minuten in de oven. Besprenkel de pizza met olijfolie, werk af met vers basilicum en serveer.