Rabarber-aardbeiconfituur
bereiding
-
1
Spoel de rabarber, snij ’m in stukjes. Halveer het vanille- stokje in de lengte, maak het merg los en doe het, met het vanillestokje, de suiker, het kaneelstokje en het citroensap bij de rabarber. Roer om en laat 1 uur trekken.
-
2
Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij ze in stukken.
-
3
Zet 4 gesteriliseerde bokalen van 350 ml klaar. Doe de rabarber met de aard- beien in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten al roerend goed koken.
-
4
Haal het kaneelstokje en het vanillestokje uit de confituur. Vul de bokalen met de hete confituur, draai het deksel erop en laat 10 minuten on- dersteboven staan. Draai de potjes om en laat volledig verder afkoelen. De confituur is heerlijk op vers brood of bij zachte kazen zoals brie.