Recept

Rodekool met kastanjes en kipburgers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de rodekool in dunne repen en verwijder de harde kern. Schep ze in een schaal en bestrooi met de suiker. Schenk er de wijn bij en laat de kool een nachtje in de koelkast marineren.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Fruit ‘m in een beetje boter. Voeg de rodekool, de ahornsiroop, de specerijen, peper en zout toe en laat het geheel anderhalf uur op een zacht vuur stoven. Voeg de laatste 15 minuten de voorgekook- te kastanjes toe.

  3. 3

    Snipper de lente-ui in rin- gen. Verhit een braadpan en schud hier de maiskorrels enkele minuten in los tot ze een beetje geblakerd zijn. Haal ze eruit en laat wat af- koelen. Meng de mais met het gehakt, het paneermeel, het ei, de lente-ui, peter- selie, de komijn en de knoflook. Rol er hapklare balletjes van.

  4. 4

    Verhit olie in een pan, leg er de balletjes in en duw ze ‘n beetje plat. Bak ze rond- om goudbruin.

  5. 5

    Serveer de kipburgers met de gestoofde rodekool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rodekool met kastanjes en kipburgers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!