Balsamicospruitjes met spek en rucolastoemp
bereiding
-
1
Verhit de oven voor op 220°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snij de rucola en de feta grof. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Zet apart. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer ze 4 tot 5 minuten en spoel ze onder koud water.
-
2
Giet de aardappelen af en pureer ze samen met de boter en de melk. Voeg de feta en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Giet de knoflookolie in een ondiepe ovenschaal, doe er de gehakte rozemarijn, geraspte citroenschil en dan de gehalveerde spruitjes in. Schuif 20 minuten in de oven.
-
4
Bak de spekjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Schep de spruitjes in een grote saladeschaal en besprenkel met balsamico. Bestrooi met de spekjes en werk af met de stoemp en rucola.