Peterseliestoemp met spek
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in flink wat groentebouillon.
-
2
Spoel de peterselie, de lente-ui en de bieslook. Snipper ze fijn.
-
3
Bak de spekblokjes in een pan.
-
4
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de eieren en de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de kruiden, de geraspte kaas en de spekblokjes onder de puree. Hou wat peterselie apart voor de afwerking.
-
5
Bak de plakken buikspek in een hete pan met boter krokant aan de buitenkant en sappig vanbinnen.
-
6
Haal het spek uit de pan. Roer de bakresten los en doe water in de pan. Laat even doorkoken en voeg nog een klontje boter toe.
-
7
Lepel de puree op een bord. Strooi nog wat peterselie over de puree en maak er een putje in. Leg het spek naast de puree en giet de saus in het putje tot het overstroomt.