Lentesalade met eieren
bereiding
-
1
Bak de spekblokjes krokant in een hete pan, voeg eventueel wat olie toe. Schep ze uit de pan en laat drogen op keukenpapier.
-
2
Snij het brood in blokjes. Bak ze knapperig en goudbruin in het spekvet. Laat drogen op keukenpapier.
-
3
Kook de eieren 5 tot 6 minuten en de kwarteleieren 3 minuten in water met een scheutje azijn. Laat schrikken onder koud water. Laat even afkoelen. Pel en hal- veer de eieren.
-
4
Maak de rucola, de waterkers en de sla schoon, spoel en schud goed droog. Scheur de blaadjes eventueel in stukken.
-
5
Maak een vinaigrette van de 4 eetlepels olijfolie met 1 à 2 eet- lepels van het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
6
Meng de bladgroenten in een slakom. Bestrooi met het spek en de broodkorstjes. Verdeel de eieren over de salade en besprenkel met vinaigrette. Werk de salade af met chilivlokken en parmezaanschilfers.