Recept

Luikse wafel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé echte klassieker! Met dit recept kun jij nu zelf suikerwafels maken.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat in een diepe kookpan de boter smelten. Doe er de suiker en de melk bij. Breng onder voortdurend kloppen tot tegen de kook aan. Laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Schenk er de melk bij. Roer tot een glad deeg.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los. Roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel.

  4. 4

    Laat het deeg een paar uur rusten. Roer er dan de parelsuiker door.

  5. 5

    Verwarm het wafelijzer. Vet het lichtjes in met boter of olie. Schep met een koffielepel hoopjes van het beslag in het hete ijzer.

  6. 6

    Bak kleine, goudbruine wafeltjes. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luikse wafel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!