Griekse steak met citroenaardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen, halveer ze of snij in partjes. Pers het sap van 1 citroen en snij de andere in plakjes. Schep de aardappelen samen met het citroensap, de citroenplakjes, olie, gedroogde kruiden, peper en zout op een bakplaat en roer goed om. Schuif 45 minuten in de oven en hussel af en toe door elkaar.
-
2
Pel en halveer de knoflook. Bestrooi de steaks met de bloem en schroei ze aan beide kanten dicht in een beetje zonnebloemolie. Voeg de knoflook en de laurierblaadjes toe en blus met de wijn en de bouillon. Laat 10 minuten op ’n zacht vuur pruttelen.
-
3
Spoel de peterselie en hak grof. Meng door het sausje en breng extra op smaak met balsamicoazijn. Serveer de steak met de citroenaardappelen.